Bestuur & Werkgroepen

Het Bestuur

  • Henk ten Hoopen (voorzitter&penningmeester)
  • Nico Knipscheer (stopt per 1 januari 2018)
  • Gre den Otter
  • Aad de Wit
  • Irma Rietveld
  • Ron van Savoijen
  • Andrew Geleijnse

Henk ten Hoopen is eigenaar van het Advies – en Coachingbureau Ten Hoopen. Ik heb civiele techniek gestudeerd aan de TU Delft en heb verschillende management functies bekleed binnen de overheid en daarbuiten. Naast mijn huidige advieswerk en mijn werk als personal coach voor managers bekleed ik verschillende bestuursfuncties. Mijn belangstelling voor de kunst is groot. Ik schilder van jongs af aan. Als de tijd het toelaat schilder ik vooral portretten en landschappen. Voor beiden heb ik verschillende cursussen gevolgd in binnen en buitenland. Ik ben een frequent bezoeker van musea en exposities.

 

IMG_0013 (2)Nico Knipscheer is eigenaar van het architecten bureau Venster Architekten in Gouda. Beeldende kunst maakt mijn hele leven al een deel van mijn leven uit. Met opa naar het gemeente museum in Arnhem, met de hele schoolklas naar Kröller Müller en later geen museum overslaan, hoewel de bezoeken ook vaak het gebouw betroffen. De raakvlakken tussen beeldende kunst en architectuur zijn legio. Vooral de werking en de invloed van zowel architectuur als beeldende kunst op ruimte boeit mij enorm. (Stopt per 1 januari 2018)

 

untitled

Ik ben Gre den Otter. Als beeldend kunstenaar en woon en werk ik in Zevenhuizen. Ik maak vrij werk en werk in opdracht. Mijn Atelier staat aan de dorpsstraat te Zevenhuizen. Waar ik menig uur van de week vertoef. In SBKZ zal ik mij vooral inzetten voor Pinkst’Art. Een terugkerend evenement binnen de gemeente Zuidplas. Samen met enthousiaste mensen willen wij Pinkst’Art tot een groot succes maken. Heeft u een goed idee voor Pinkst’Art neem dan contact op met mij. http://pinkstartzuidplas.nl

 

Irma RietvelIMG-20161019-WA0001d: Ik ben een geboren en getogen Zevenhuizenaar. Alle veranderingen in onze leefomgeving heb ik gezien en meegemaakt. Van kinds af aan heb ik belangstelling voor kunst en cultuur. Verschillende dingen doe ik cq. heb ik gedaan op het gebied van kunst en cultuur. Schilderen en tekenen heeft in de breedste zin van het woord mijn hele leven al een rol gespeeld. Dit vertaalde zich in het zelf doen, maar ook het bekijken van kunst en naar musea gaan. In de loop der tijd heb ik ontdekt dat ik wat heb met patronen, de geometrie die erin voorkomt en het experimenteren met materiaal. Ook kleur is iets wat voor mij erg belangrijk is en veel betekenis heeft. Kleur doet iets. De laatste jaren heb ik me toegelegd op het creëren van mandala’s waarin al deze aspecten in samenkomen. 

 

foto bart belonjeBart Belonje is docent Beeldende Vorming op het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJssel.
 Tevens actief als Beeldende Kunstenaar. Al jaren lang betrokken bij Pinkst’Art  en andere culturele activiteiten binnen en buiten de gemeente Zuidplas. Samen met Aad de Wit maak ik mij sterk voor het oprichten van een kunstuitleen voor bedrijven en particulieren Wij zijn er van overtuigd dat, met de kwaliteit van de kunstenaars binnen onze gemeente, dit een voorspoedige toekomst tegemoet kan gaan. (Stopt per 1 januari 2018)

 

Ron van Savoijen1Ron van Savoijen werkt sinds 8 jaar als beeldend kunstenaar in Nieuwerkerk a/d IJssel, hiervoor ben ik 44 jaar werkzaam geweest in de mobiliteit ondersteuning van de Politie-eenheid Rotterdam.

Vanuit de techniek heb ik de relatie gezocht naar beeldende kunst waar verrassende verbindingen liggen. Zelf heb ik de afgelopen jaren deelgenomen aan Pinkst” Art waar ik samen met Wilco van Hoogdalem geëxposeerd heb in de Turfschuur van de Steenovens. ik vind het leuk om me in te zetten voor de kunst binnen de Gemeente Zuidplas, om daar een breder podium aan te bieden.

 

3Andrew2016

Andrew Geleijnse woont sinds 2012 in Moerkapelle. Heeft in 2015 de drie jarige opleiding tekenen en schilderen naar de waarneming afgerond bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Via Pinkst’art ben ik bij SBKZ terecht gekomen. Kunst prikkelt de zintuigen, en het is gewoon leuk om er binnen de gemeente Zuidplas mee bezig te zijn.